There was an error in this gadget

Saturday, March 27, 2010

Sekeping Tempe Ke Putrajaya......

Atas dasar cintakan sejarah nenek moyang aku, ak mengambil langkah untu mengkaji sejarah keluara aku..especially belah mak aku...

Actally keluarga mak aku adelah keturunan jawa..Jawa Muor...so bile sj balik kampung..mak aku akan ckp bahasa jawa aka bahasa german...ade lah aku phm ckt2....
Teringat aku dulu arwah atuk aku ajk aku ngeteh...ak ingat ngeteh tu g menoreh getah..so aku tolak lah pelawaan lah tu...tp aku pelik tiap2 kali atuk aku dtng umh aku , dia ajk aku ngeteh..lg lah pelik,kat umah aku mana ade pokok getah...so one day aku tnya atuk aku ape masuk ngeteh..rupanya2 maksud dia Jom Minum!!...so term negteh ak gunakan bile aku ajakk kawan-kawan aku lepak minum...

Actually mesti korang tertanya-tanya, ape kaitan tempe dengan Putrajaya..Actually aku tertarik dengan kata2 seorng pemimpin di malaysia yang mempunyai cita2 untuk menguasai Putrajaya...maka aku pun ade cita2 tersendiri untuk berada di dalam kabinet kerajaan malaysia yg berpusat di Putrajaya..InsyaAllah..andaikata 1 hari aku akan jadi mana2 ahli parlimen aku akan bela nasib rakyat...( angan2 pulak aku)

oklah guys..tak kisah lah kiter ni drpd kaum mana2 pon...yg penting kiter ni 1 Malaysia...sama2lah kiter menjaga maruah negara kita yang 1 ini

Salam 1 Malaysia, Salam 1 Jawa

Bismillah didahulukan...

Atas dorongan beberpa rakan dan seiring dengan perkembangan semasa...
maka aku mengambil langkah untuk mempunyai blog tersendiri...

Actually ramai dah kenal ngn aku...
tp takpe aku knalkan diri aku..
nama yang diberi Muhammad Azharuddin Bin Kaswandi...
menetap di bumi Sg Buloh....
dan ape lagi aku nk bg tau ni ek...
ak ni simple and open minded person...

Matlamat aku bila ade blog,,agar orang di luar sana blh berkongsi ngn aku ape saja topik...